Рейтинг: 2.4/5 - 5 голосов

Наближається Новий рік, в повітрі витає святковий настрій. А це означає, що вже пора запасатися подарунками і прикрашати свій будинок або офіс! Один з найпопулярніших способів додати інтер’єру новорічної урочистості – декорування вікон. Причому матеріал для цього можна використовувати будь-який, починаючи з кольорових ліхтариків і закінчуючи складними малюнками і паперовими аплікаціями. Пропонуємо найкрасивіші і найкреативніші варіанти новорічного оформлення вікон, завдяки яким атмосфера свята прийде до вас задовго до бою курантів.

Паперові аплікації: шаблони для сніжинок

Про те, що вікно до Нового року можна прикрасити сніжинками, вирізаними з паперу, багато хто з нас пам’ятають ще зі шкільних часів. Цей спосіб і до цього дня залишається найпопулярнішим в декоруванні вікон квартир, офісів та навчальних закладів. А все тому, що потрібні матеріали для такого декору зазвичай завжди є під рукою.

Аплікації можуть бути найрізноманітнішими, і складність їхнього виготовлення напряму залежить від ступеню складності вашого задуму. Найпростіший варіант, який багато хто освоїв ще в дитинстві, – сніжинки. Щоб вирізати з паперу сніжинку, вам знадобиться аркуш білого паперу і ножиці. Далі потрібно скласти папір в декілька разів, намалювати на ній бажаний візерунок і вирізати манікюрними ножицями, намагаючись не виходити за лінії.

Але сніжинки – не єдина форма, яку може прийняти новорічна аплікація. За допомогою паперу і ножиць можна створити величезний асортимент прикрас різних форм і розмірів. Традиційно такі вироби називають витинанками. Сніговики, Дід Мороз, Снігова королева, санчата з оленями, ялинки та інші тематичні новорічні фігурки – все залежить від ваших умінь і фантазії. Якщо святкуєте Різдво, прикрасити ваше віконце можуть і різдвяні сюжети: віфлеємська зірка, вертеп, янголята.

Що найважливіше – будь-який малюнок може повторити кожен, навіть без навичок малювання. В інтернеті є шаблони і трафарети у великій кількості, їх можна роздрукувати і вирізати без особливих проблем. До речі, не забудьте, що гряде рік бика – прикрасьте вікно тематичними аплікаціями з бичком в головній ролі.

Трафарети для витинанок на Рік бика 2021

Щоб ви не заморочувалися складними пошуками трафаретів для витинанок, пропонуємо вам топ-14 найкрасивіших варіантів. За їх допомоги ви зможете прикрасити віконце до новорічних свят. І провідне місце серед них, звичайно, займає бичок – символ прийдешнього року.

Прикрашаємо вікно: як клеїти візерунки з паперу Якщо в вас вже є готові витинанки, котрі ви вирізали самостійно чи за трафаретами, то самісінький час клеїти іх на вікно. Ділимось з вами рецептом створення клейового розчину та розповідаємо, як клеїти витинанки: Беремо чашку з водою та кладемо в неї чверть шматочку білого мила. Ретельно перемішуємо до однорідного стану. Отриманий розчин наносимо широким пензлем на папір, після чого акуратно приклеюємо аплікацію до скла. Коли ваша мереживна краса висохне, для ще більш святкового ефекту збризніть її штучним снігом. За таким же принципом, що і вікна, можна прикрасити дзеркала або фасади шаф вдома. На дзеркалі мереживні сніжинки і штучний сніг будуть виглядати не менш красиво, ніж на віконному склі.

Наліпки на вікно

Новорічні наліпки на вікно – ще один нескладний і доволі популярний спосіб зробити віконце максимально ошатним та яскравим до новорічних свят.

Можна піти простим шляхом  – купити наклейки, які в достатку можна знайти на полицях магазинах. Серед готових новорічних наклейок ви знайдете і Діда Мороза, і саночки, і оленів, і засніжені будиночки, і сніговиків, і багато чого ще. Зазвичай такі картинки на клейкою основі, що дає можливість легко їх прикріпити до вікна і так само легко зняти.

Більш складний спосіб, що потребує творчих зусиль, – зробити тематичні наліпки на вікно самостійно. Що для цього потрібно: Шаблони для малювання. Звичайні прозорі файли. Шприц без голки. Клей ПВА. Шаблони з потрібними нам малюнками вкладаємо у файли, набираємо у шприца клей та малюємо зверху на файлі по контуру зображень. Малюнок, який ви збираєтесь обводити, повинен бути достатньо великим без дрібних деталей. Клей має тенденцію розтікатись, тому замість тонкого мереживного візерунку у вас може вийти суцільна пляма.

Закінчивши малювати, прибираємо малюнки на просушування. Висохнувши, клей стане прозорим, й ви зможете легко зняти його з поверхні файліку. Відклеївши клейовий малюнок від файлу, акуратно приклейте його до вікна, за необхідністю відкорегуйте контури картинки за допомогою ножиць – ПВА легко різати в засохлому стані.

Отримані прозорі наліпки будуть гарно виглядати на вашому новорічному вікні, а вечірні вогні та світіння гірлянд надасть їм казкового льодистого мерехтіння. Якщо є бажання додати кольори, замість клея ПВА можна використати об’ємні фарби для вікон, вітражні фарби чи кольоровий клей. Такий варіант виглядатиме яскраво та ще більш святково. Якщо не хочете купувати спеціальні фарби, змішайте клей з аквареллю, додаючи сухі блискітки, – прозорі кольорові картинки красиво переливатимуться на світлі та тішитимуть око. Сухі блискітки можна знайти в будь-якій крамничці типу «все для творчості», але, в разі чого, їх можна замінити на косметичний глітер чи блискітки для нігтів – вони частіше за все опиняються під рукою та до того ж мало чим відрізняються від блискіток для декору.   

Новорічний розпис

Якщо ви не дуже полюбляєте орудувати ножицями та віддаєте перевагу малюванню, подумайте про те, аби прикрасити ваше вікно тематичними малюнками. Якщо вмієте малювати – імпровізуйте, якщо ні – використовуйте шаблони й трафарети в інтернеті чи ті, що можна купити у магазині.

Мило

Мабуть, один із самих економічних, але при цьому дуже ефектних способів причепурити вікно до Нового року – візерунки милом. Для отримання карколомного результату вам знадобляться віконне скло, шматок білого мила і бурхлива фантазія. Виходять дивно ніжні і красиві візерунки. Це можуть бути геометричні орнаменти, зимові тематичні малюнки, сніжинки, ялинки – все, на що здатні ваші уяву і руки.

Зубна паста

А чому б і ні? Приготуйте на бій себе і дітей звичайнісінької зубною пастою, шматочком поролону або звичайною губкою для миття посуду, блюдцем, скотчем і трафаретом (пластиковим або з паперу). Як створювати візерунки і малюнки зубною пастою? Спочатку пасту необхідно видавити на блюдце або в будь-яку невелику тарілку, а поролон – згорнути трубочкою і закріпити в такому положенні за допомогою скотча, так його буде зручніше тримати і малювати. Малюємо у наступний спосіб: Вмочуємо поролонову трубочку у зубну пасту. Притискаємо до вікна трафарет. Заповнюємо пастою простір всередині трафарету мазками. Пізніше, коли паста трохи висохне, зображення можна деталізувати за допомогою дерев’яної палички.

Фарби

Хочете, щоб ваше віконце до Нового року сяяло всіма кольорами веселки, було барвистим, яскравим і навіювало позитивні думки? Скористайтеся фарбами! Особливо доречною різнобарвна картинка буде на вікні дитячої кімнати.

Малювати на склі можна гуашшю, а можна придбати вітражні фарби. Вітражні фарби потрібно брати на водній основі, вони, на відміну від тих, що на основі синтетичного розчинника, не мають такого різкого запаху, зручні у застосуванні та змиваються водою, без необхідності використовувати додатковий засіб.

Фарбою можна намалювати Діда Мороза чи Санта Клауса в в яскраво-червоному жупані та традиційній шапці з білою габою, зелену ялинку з різнокольоровими іграшками, будиночок, занесений снігом, зірочки, сніжинки, санки чи символ майбутнього 2021-го року – Бика. Для зручності можна придбати чи роздрукувати на папері трафарет, і з його допомогою розмалювати віконце (про що ми детально розповіли вище). 

Що ще можна прикрасити на вікні 

Влаштовуючи вдома новорічну казку, не варто обмежуватись вікном, адже є ще підвіконня, начебто створене для святкової композиції, штори, які теж можна ефектно декорувати.

Підвіконня 

Якщо ви закінчили з малюнками на вікнах, подумайте про підвіконня, яке теж можна приготувати до новорічних свят. Пропонуємо вам декілька варіантів новорічного декору на підвіконні: